Naar de goeie plek roeien, fotograferen, afdrijven, terugroeien, fotograferen, afdrijven, terugroeien en zo nog even door… Dat er aan mij geen roeitalent verloren is gegaan was wel duidelijk toen ik in Edam en Dedemsvaart in een rubberbootje op het water lag, maar ik wilde per se ook foto’s van de bruggen vanaf het water nemen. Uiteindelijk heb ik voor het zegelontwerp met de brug over de Dedemsvaart inderdaad een foto vanaf het water gebruikt. Voor de Edamse brug koos ik een foto vanaf de wal, omdat vanuit een hoek gezien de constructie van de brug beter te begrijpen is dan vanuit zijaanzicht.

Beide bruggen zijn rank van constructie, bepaald geen volumineuze massa’s. Daarom zijn de foto’s zwart-wit en contrastrijk gebruikt. Door het grafische karakter komt de nadruk op het constructieve aspect van de bruggen te liggen. De achtergrond is heel rustig gehouden om de ijle sfeer van lucht en water te accentueren. Door die rust worden de bruggen nog sterker tekens in de ruimte.